siyahpusula

45 ilmek olarak başladığımız patiğimizi 3 sıra haraşo örüp 4 parmak yüksekliğine gelinceye kadar düz örgüyle devam ettiriyoruz. İstenilen yüksekliğe gelindiğine emin olduktan sonra burun kısmını oluşturmaya başlayacağız.Zaten işin çoğu bu kısımdan sonra bitmiş oluyor. 10 ilmek örüyoruz ardından 5 ilmeği birden kesiyoruz bu kesme işlemini 4 kez daha tekrarlıyoruz. Toplamda 25 ilmeği kesmiş ve yerine 5 ilmek elde etmiş olmamız lazım. Yine kalan 10 ilmeği düz olarak örüyoruz.
4-5 sıra ördükten sonra fark edeceksiniz ki çok kolay bir şekilde patik örmüş oldunuz... İstediğiniz yüksekliğe ulaşınca yine 3 sıra haraşo örüp bitirin. Arzu eden haraşodan önce ilikler açabilir. Ve kurdelesini bu kısma geçirebilir. İstemeyen zaten 5 adet kestiğimiz bölümler delikli olduğu için orayada kurdelesini geçirebilir.
Modelde gördüğünüz gözleri ve burnu hazır alıp silikonla yapıştırdım. Arzu eden farklı renklerde bu kısımlara göz ve burun işleyebilir. ya da desenli örebilirsiniz. Artık favori patiğimide öğrenmiş bulunuyorsunuz.

İLİK AÇMANIN EN KOLAY YOLU : İki ilmeği bir kerede kesiyorsunuz ve bir ilmek arttırıyorsunuz... Böylece o kısımda bir boşluk oluşmuş olacak. Daha olmadı bizde bi video yayınlarız olur biter:))
Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder